Kant-en-klare unit met zuurlokaal


Ontdek de realisatie

Een biogasbedrijf wil ammoniak en geur reduceren uit de loods waarin het digestaat van de biogascentrale behandeld wordt.

CBgroep creërde een industriële 3-trapswasser met volgende secties: stof, chemisch (dosering zwavelzuur) en neutralisatie.

 

In overleg met de klant werden de werkzaamheden verdeeld.

CBgroep leverde een kant-en-klare unit. De technische ruimte werd ingebouwd in de unit. De eveneens ingebouwde ventilatie kan aangestuurd worden door de bedieningsruimte. Vervolgens stonden we in voor begeleiding van het transport. De kunststof ventilatiebuizen en ook de balustrades voor valbeveiliging werden meegeleverd.

De klant nam de nutsvoorzieningen en koppelingen luchtwasinstallatie ter plaatse voor hun rekening. Hierdoor was enkel aanwezigheid van techniekers CBgroep bij levering en bij opstart vereist.

 

Werken met zwavelzuur vraagt de nodige aandacht betreffende veiligheid. Er werd een afsluitbaar zuurlokaal met dubbele schuifdeur ontworpen, die uitgerust is met o.a. een veiligheidskast, een nooddouche met oogspoeling en een lekbak met antislip staprooster.

 

De luchtwasinstallatie werd ook aangesloten op ons elektronische monitoringssysteem. Zo kunnen technici van CBgroep ten aller tijde inloggen op de gegevens van de installatie en de nodige aanpassingen en optimalisaties vanop afstand uitvoeren zodat interventies ter plaatse geminimaliseerd worden.