Stikstofverwijdering via chemische luchtwasser met biobed


Ontdek de realisatie

Op een varkensbedrijf te Ravels (Antwerpen) komt periodiek een mobiele mestscheider ter plaatse. Tijdens het scheiden komen tot 300ppm hoge concentraties ammoniak vrij. Ter vergelijking: uit een traditionele varkensstal kan dit oplopen tot 50ppm. Er ontstaat ook een scherpe onaangename geur die zorgt voor overlast naar de omgeving. Een luchtzuiveringssysteem van CBgroep staat voortaan in voor stikstof- en geurverwijdering.

 

LUCHTZUIVERINGSSYSTEEM: COMBI LUCHTWASSYSTEEM EN BIOBED

De bestaande loods voor opslag van de dikke fractie werd voorzien van een afzuiging. Onze techniekers maakten hiervoor een aanzuigkanaal van diameter 560.  Het luchtzuiveringssysteem werd door CBgroep gedimensioneerd en bestaat uit een stofafvang-chemische sectie, een neutralisatie-sectie en een biobed. Dit alles is voorzien van de recentste sensortechnologie en software, gecentraliseerd in de technische ruimte. Kooiladder en toegangsdeuren op de unit zorgen voor gemakkelijke toegang waardoor onderhoud wordt vereenvoudigd. De installatie is schaalbaar, voorzien van de recentste ontwikkelingen in elektronische monitoring en gewapend tegen aanpassende wetgeving.

 

VENTILATIEREGELING CBGROEP

De ventilatieregeling, ontwikkeld door CBgroep, plaatst de loods te allen tijde in onderdruk. Bij het openen van de poorten of tijdens het mestscheiden wordt automatisch zowel de afzuiging verhoogd en ook het toerental van de waswaterpomp in de luchtwasser opgedreven.