scroll

Bedrijfsprofiel magazine Sterck


Bedrijfsprofiel

Al meer dan vijftien jaar is CBgroep een toonaangevende speler op het vlak van luchtzuiveringsoplossingen voor landbouw en industrie. De innovatieve specialist uit Staden ontwikkelt installaties op maat en ondersteunt ondernemingen bij vergunningsaanvragen. Daarnaast staat het bedrijf in voor het onderhoud van bestaande systemen.

Met een decennium ervaring als leidinggevende op zak startte Stijn Crombez in 2007 CBgroep op. Zijn achtergrond in machinebouw kwam goed van pas. “In het begin kochten we onze installaties aan. Deze hadden geen stabiele werking en voldeden niet aan de eisen van onze klanten”, vertelt de zaakvoerder. “Daarom ontwikkelen en produceren we elke luchtzuiveringsinstallatie in house op maat van de klant.” CBgroep groeide uit tot een referentie in de markt. Dat de specialist lokaal verankerd is, vormt voor veel klanten een bijkomende troef.

Het bedrijf is in landbouw en industrie actief, en wordt ingeschakeld om diverse redenen: het behalen of behouden van een vergunning of het oplossen van geurklachten. “Om de emissienormen te halen of problemen, zoals geurhinder, te voorkomen, zijn er vaak maar twee mogelijkheden: de productie beperken of de lucht zuiveren.”

Oplossingen op maat

De luchtzuiveringsinstallaties van CBgroep verminderen geur-, stof- en ammoniakemissies en reduceren ook de uitstoot van stikstof. Stijn: “Onze systemen vragen een investering, maar betalen zich op termijn terug. Voor elk project zoeken we een gebalanceerde oplossing die de klant toelaat zijn doelstellingen te halen. In de landbouw werken we vaak met gestandaardiseerde installaties, omdat de wetgeving duidelijk beschrijft wat wel en niet toegelaten is. In de industrie stelt de wetgeving emissieplafonds voor, maar bedrijven willen vaak een stap verder gaan. Dat resulteert in oplossingen op maat.”

Innovatie als troef

De specialist onderscheidt zich door zijn zin voor innovatie. “We herinvesteren jaarlijks een fors bedrag in de ontwikkeling van nieuwe technieken. Sinds onze start gebruiken we hoogwaardige componenten in onze systemen, zoals voor de besturing, pomp, sensoren en meetapparatuur. Daardoor zijn onze installaties economischer en bovendien zeer onderhoudsvriendelijk”, zegt Stijn. “We bieden al tien jaar elektronische monitoring en denken steeds na hoe een installatie het best geplaatst wordt. Zo staat de centrale bedieningsruimte los van de luchtzuiveringsunits en kunnen meerdere units op één sturing aangesloten worden. En we gaan nog een stap verder. We kunnen in onze installaties ook koel- en verwarmingselementen inbouwen. Klanten komen bij ons voor unieke oplossingen met een gegarandeerde service en opvolging.” 

 

Klik hier om het artikel te lezen op de website van Sterck.

Klik hier voor het volledige Sterck magazine. 

Download

26-6-2023
Bedrijfsprofiel
Artikel Sterck