Luchtwassysteem bestaande zeugenstal


Ontdek de realisatie

Een luchtwassysteem zuivert de ammoniakuitstoot van een bestaande zeugenstal te Wingene. Dit systeem bestaat uit twee biologische unit, één technische ruimte met spuivreter, één bacteriebuffer en vele meters leidingen.

 

Luchtwassysteem

De bestaande zeugenstal te Wingene is 140m lang. Om efficiënt en voldoende ammoniakreductie te behalen werden twee grote units op de zijgevels voorzien met verhoogd uitstootpunt.

De klant zorgde voor een luchtkanaal en drukkamer waarop de units werden aangesloten.

Naast de stal bevindt zich de technische ruimte, een bedieningsruimte met meetapparatuur. Deze werd uitgebreid met onze eigen ontwikkelde spuivreter die spuiwater reduceert. De bacteriebuffer werd onder de technische ruimte ingericht.

Onze werftechniekers verzorgden alle leidingwerkzaamheden.

Kooiladders zorgen voor een veilige toegang.

 

Méér dan luchtwassers

De onderstellen van de units werden berekend en getekend door onze eigen tekenaar.

De sturing en niveauregeling van de regenwaterbuffer werd in de programmatie van het luchtwassysteem meegenomen. Bovendien kan deze regeling ook opgevolgd worden op de visualisatie van de PASmonitor.

We hebben ook alle kennis in huis om de ventilatiehuishouding in kaart te brengen. Voor een optimale werking werd de ventilatiehuishouding, in samenspraak met de ventilatie-installateur, afgestemd op de werking van het luchtwassysteem.