Ombouw en luchtzuivering op bestaande en nieuwe stallen


Ontdek de realisatie

Te Hooglede (West-Vlaanderen) werden luchtwassers voorzien op 2 nieuwe varkensstallen, alsook op een bestaande varkensstal. De bestaande wasser werd ook geïntegreerd in het gehele zorgeloze luchtzuiveringssysteem. Alles werd aangesloten op 1 bacteriekelder en 1 technische ruimte met spuivreter.

 

FASE 1: LW, TR + KELDER NIEUWE STAL + LW BESTAANDE STAL

In 2019 werd het dak van een nieuw gebouwde zeugen-en biggenstal uitgerust met een nieuwe luchtwasser (LW). De bacteriekelder met waswater bevindt zich naast de stal. De technische ruimte (TR) met alle meetapparatuur bouwden we boven op de kelders. De ventilatiebehoefte en theoretische ammoniakuitstoot werd berekend op het gehele project. Dit betekent dat de bacteriekelder dus groot genoeg is voor al het waswater van alle luchtwasser. Voor alle systemen kan dus één waswaterstaal genomen worden.

Aan de zijkant van de bestaande vleesvarkensstal bouwden we een luchtwasser met dakkapel. Meer info

 

FASE 2: LW NIEUWE STAL

In 2022 werd een luchtwasser gebouwd en geïnstalleerd op het dak van een nieuwe vleesvarkensstal. Zo wordt ook de uitgaande stallucht van 2200 vleesvarkens gefilterd.

 

FASE 3: KOPPELING BESTAANDE WASSER

Als laatste werd de bestaande wasser van ander fabrikant gekoppeld aan onze TR en kelder.

 

 

Aansluiting op de PASmonitor maakt elektronische monitoring van alle luchtwasser mogelijk.

Alle wasser werden gebouwd in ons eigen atelier te Staden. Ook alle werkzaamheden ter plaatse werden uitgevoerd door onze eigen bekwame techniekers.