Onderhoudsvriendelijk biologisch luchtwassysteem


Ontdek de realisatie

Onderhoudsintensieve luchtwassers te Waasmunster werden vervangen door een onderhoudsvriendelijk biologisch luchtwassysteem bestaande uit 2 units, 1 bedieningsruimte met spuivreter en 1 bacteriekelder. Dit met respect voor de bestaande structuren en ventilatie.

 

 

Onderhoudsvriendelijk

Een varkenshouder te Waasmunster was het vele onderhoudswerk aan de bestaande luchtwassers beu. Zo dienden zesmaandelijks de filterpakketten van de wassers volledig gereinigd te worden, een intensieve klus.

De 2 bestaande units, 2 sturingen en 6 pompjes werden vervangen door 2 units en 1 bedieningsruimte met 1 pomp. Onze techniekers stonden ook in voor het bijhorende leidingswerk.

De bestaande structuren werden hierbij gerespecteerd: er dienden geen structurele veranderingen aan de stal uitgevoerd te worden en de bestaande ventilatie werd gekoppeld aan het luchtwassysteem.

De units zijn voorzien van liggende filterpaketten en een dergelijke voorsproei. De bacteriekelder werd ingericht onder de bedieningsruimte. Dit garandeert een stabiele werking en zeer weinig onderhoud.

 

Bijkomend voordelen

  • Elektronische opvolging kan via onze PASmonitor.
  • Verplichte zesmaandelijkse screening eenvoudiger: 1 bacteriekelder en 1 sturing  --> 1 staalname en analyse (voorheen 2)
  • De bedieningsruimte is uitgebreid met een spuivreter: reductie van het spuiwater met maar liefst 90% én verhoging van het rendement luchtwassysteem.