Rundverluchter melkvee


Ontdek de realisatie

Op twee melkveestallen, een nieuwbouwstal (400 melkkoeien) en een bestaande (300) te Neeroeteren (Limburg) werd een Rundverluchter geïnstalleerd om de uitgaande stallucht van de melkkoeien te zuiveren van ammoniak, geur en stof.

 

RUNDVERLUCHTER

De Rundverluchter werd in West-Vlaanderen ontwikkeld bij CBgroep en is een totaalconcept bestaande uit onder meer: luchtwasunits, afzuigventilators, comfortventilatieregeling, aansturing van de gordijnen en koeling. Meer info

 

REDUCTIECIJFER VAN 70.9%

Onze kunststofinstallaties reduceren ammoniak met 70.9%. Meer info in ons nieuwsbericht over stikstofreductiecijfers Rundverluchter. 

 

BEGELEIDING VAN A TO Z

Het team van CBgroep begeleide de melkveehouder van A tot Z: bij de vergunningsaanvraag, het uitwerken van de tekeningen en de ventilatiehuishouding, alsook bij de effectieve montage en opstart.

 

ONLINE ELEKTRONISCHE MONITORING VIA PASMONITOR

De installatie werd gebouwd op basis van de PAS-maatregel R-1.7 45% of hogere ammoniakemissiereductie. Ons online elektronisch monitoringssysteem PASmonitor registreert tot 64 punten waaronder in het bijzonder:

  • 14x onderdruk
  • 9x temperatuur
  • 3x vochtigheid
  • 8x CO2
  • 2x % ventilatie
  • 2x % stand van de inlaat gordijnen
  • Ph zuurtegraad en mS geleidbaarheid waswater
  • vers water en geproduceerde spuiwater hoeveelheden
  • draaiuren
  • veiligheden (zoals niveau spuitank en circulatietank)

 De verschillende waarden worden overzichtelijk in een grafiek weergegeven. De installatie kan op deze manier vanuit iedere computer of smartphone met toegang tot internet worden benaderd. Deze gebruiksvriendelijkheid maakt het mogelijk om vanuit de kantoren van CBgroep te Staden de melkveehouder technisch te ondersteunen. Na de garantieperiode van 2 jaar worden op deze manier de kosten voor interventies op de locatie tot een minimum herleid. Zo kan de veehouder zich blijven concentreren op zijn hoofdactiviteiten.

 

BIJSTAND SAMEN MET PARTNER MIRCON

Als Vlaamse fabrikant zal CBgroep samen met Mircon bijstand verzekeren na opstartperiode, dit zowel technisch als administratief. Het team van Mircon staat als deskundige in voor het zesmaandelijks onderhoud en staalnames.

 

SAMENWERKING

Dit project kwam tot stand door samenwerking tussen verschillende partijen. Het team van SBB stond in voor de vergunningsadministratie en Stijn Crombez (zaakvoerder CBgroep) voor de technische ondersteuning van deze aanvraag.  Ook het Innovatiesteunpunt van de Boerenbond werkte mee om dit alles mogelijk te maken.

 

DAG VAN DE LANDBOUW

Op 17 september 2023 was iedereen welkom op het familiebedrijf om onze Rundverluchter te ontdekken. Samen met partner Mircon waren we aanwezig voor toelichting.