CBgroep plaatst nieuwe luchtgroep

op bestaande stal

Ontdek de realisatie

Om de geurhinder in de omgeving tot een minimum te herleiden en om te voldoen aan de bijzondere voorwaarden van de vergunning plaatste een varkenskwekerij uit Meulebeke een luchtwasserunit op hun stal met 1080 vleesvarkens. Na 2 jaar ingebruikname van de installatie haalt de installatie niet de beoogde doelstellingen van de firma. De unit kende in die 2 jaar geen stabiele werking, zorgde niet voor een efficiënte energiekost en produceerde nog steeds een aanzienlijk volume spuiwater.

 

Om de geurhinder voor de buurt terug te beperken en een efficiëntere werking van de luchtwasser te creëren ging de varkenskwekerij op zoek naar een partner die soelaas kon brengen. En die partner vonden ze in CBgroep.

 

 

 

Retrofit huidige installatie

Om een stabiele werking van de nieuwe luchtwasser te garanderen voerde CBgroep in een eerste fase verbeteringswerken uit aan de bestaande stal en site van de varkenskwekerij. Zo werd het centrale luchtkanaal van de stal verbreed. De stalventilatie werd verbouwd zodanig dat de luchtstromen, uit de verschillende afdelingen en compartimenten naar de luchtgroepunit zal geleid worden via afzuigkanalen, bijhorende ventilatoren en een klimaatregeling.

De bestaande luchtwasser werd afgebroken en in het atelier van CBgroep werd een nieuwe luchtwasser gebouwd voorzien voor een maximale ventilatiecapaciteit van 60.000m³/uur. Om de hoeveelheid spuiwater van de installatie te beperken, werd de technische ruimte uitgebreid met een spuivreter.

 

 

 

Stabiele werking

Zorgeloos zuiveren. Daar is het bij CBgroep om te doen. En dat is ook de klant niet ontgaan. Daarom voorzag CBgroep nabij de technische ruimte een voldoende grote bacteriekelder om een stabiele werking van de installatie te garanderen. Bovendien opteerde de klant voor ons online-loggingsysteem (OSI). Dit systeem zorgt voor een automatisch logboek van de prestaties van de installatie waardoor de klant makkelijk de wettelijke vereisten kan bijhouden. Bovendien sloten we een onderhoudscontact af waardoor onze partner Mircon zicht ontfermt over een zorgeloze opvolging.

 

 

 

Uniform geheel

De landbouwer voorzag de huidige stal met een nieuw type dakpanelen. De staalplaat werd vervangen door kunststofpanelen (polyesterplaat) die niet meer kunnen roesten. Om de stal een geheel te laten vormen met de nieuwe luchtwasser werd deze ook met de nieuwe dakpanelen bekleed.

 

Benieuwd wat een retrofit voor jouw bedrijf en de buurt kan betekenen? We komen graag bij je langs met meer informatie. Neem contact met ons op via info@cbgroep.be