Geurreductie slachthuis


Ontdek de realisatie

PROJECT IN EEN NOTENDOP

 

Opdracht

Geurreductie slachthuis

 

Aanpak

Combinatie chemische en biologische luchtzuiveringsinstallaties

  • Productie en installatie
  • chemische luchtzuiveringsinstallatie incl. bedieningsruimte
  • 3 biologische units
  • bedieningsruimte biologische units
  • luchtkanalen en ventilatie
  • Herstel bestaande biowasser
  • bacteriekelder
  • Leidingswerk
  • Monitoringsysteem
  • Veiligheidsvoorziening zoals omheining en kooiladders

 

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING PROJECT

Om de geurhinder voor de omgeving tot een minimum te herleiden, koos het slachthuis van voor een hoogtechnologische luchtzuiveringsinstallatie van CBgroep. Na een eerste plaatsbezoek en een grondige studie van ons technisch team, werd gekozen voor een combinatie van een chemische en biologische luchtzuiveringsinstallatie om zo de beste resultaten qua geurreductie voor de omgeving te kunnen garanderen.

 

Geproduceerd in ons atelier en geplaatst met vakkennis

De ganse luchtzuiveringsinstallatie voor het slachthuis van bestaat uit 1 chemische luchtzuivering en 3 biologische units. Deze 4 eenheden werden in-huis geproduceerd in het nieuwe atelier van CBgroep en daarna overgeplaatst naar het slachthuis, samen met de luchtkanalen en ventilatie die de installatie zullen aansturen.

De chemische luchtzuiveringsinstallatie met geïntegreerde technische ruimte en ventilatoren werd gekoppeld aan de bestaande extractie luchtkanalen op een deel van het slachthuis.

De andere 3 biologische units werden met zelfgebouwde luchtkanalen en ventilatiekokers gekoppeld aan een andere zone van het slachthuis. Een aparte nieuwe technische ruimte met leidingswerk voorziet deze biowassers van waswater.

Dit alles werd met succes uitgevoerd door onze technische installateurs en zorgt nu voor een uitstekende werking van ons volledig luchtzuiveringssysteem.

 

Bacteriekelder

Voor de bouw van de nieuwe installatie van de 3 biologische units werd door CBgroep ook een bacteriekelder op de site voorzien waar het circulerend waswater met stof in terechtkomt en die dus voortdurend onder water staat. In deze kelder zetten de moederbacteriën zich vast op de filterpakketten door de aangename temperatuur van 10°C die gegenereerd wordt door de grondwarmte. Onderaan deze kelder vormt zich een bezinksel die 1x/jaar afgezogen wordt.

 

Systeem monitoring, onderhoud & veiligheid

De geplaatste systemen bij het slachthuis worden door CBgroep permanent gemonitord dankzij de PASmonitor. Via deze weg kunnen we eventuele waarschuwingen van de installatie opsporen en verhelpen. Niet alleen de technische werking van het systeem wordt gecontroleerd, maar ook het effectieve rendement op de luchtzuivering wordt door CBgroep voorzien.

En zoals het in de veiligheidsvoorschriften is voorzien, plaatste CBgroep conform de regels de nodige omheining en kooiladders. Op deze manier kan de luchtzuiveringsinstallatie op een veilige manier bereikt worden voor enerzijds het periodieke onderhoud of anderzijds nodige interventies door technisch personeel.