Optimaliseer je installatie

Onze oplossingen voor een optimale werking

CBgroep expertise - ook voor bestaande installaties

Bij CBgroep zijn we overtuigd van onze producten en oplossingen. En de expertise die we door de jaren heen hebben opgebouwd tijdens onze intensieve productontwikkeling voor nieuwe luchtwasser en zuiveringsinstallaties nemen we mee om ook bestaande installaties te optimaliseren. Ons uiterst gemotiveerd en technisch opgeleid team is in staat om storingen op bestaande installaties snel op te sporen en een gepaste oplossing te voorzien om onvoldoende werkende luchtwasser opnieuw leven in te blazen en hen performanter te maken dan ooit tevoren. 

Ombouw van je bestaande installatie

CBgroep bouwt je huidige installatie om naar een stabiel werkende installatie die we nadien de grootst mogelijke nazorg geven. Je kan bij ons terecht voor: 

  • Vervanging van de bestaande sturing volgens de Vlaamse Wetgeving
  • Aanpassing bestaande stallen naar Europese richtlijn 2017/302 voor GPVB-bedrijven
  • Ombouw chemische installatie
  • Conditioneringsreactor voor biofilters of biobedden
  • Optimalisaties aan alle merken

 

Gegarandeerde optimale werking

Uit inspectieverslagen van de Vlaamse milieu-inspectie blijkt dat luchtwassers en biobedden niet altijd correct worden uitgebaat. Zo bleek uit controles dat een deel van de gecontroleerde installaties niet voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

Niemand heeft iets aan een luchtwasser of biobed die niet of onvoldoende werkt. De omgeving wordt er niet beter van en ook als landbouwer ondervind je er nadelen van. Een incorrecte werking kan namelijk leiden tot lagere emissiereducties dan de vooropgestelde reductie in je vergunning. Hierdoor pleegt je bedrijf dus een inbreuk tegen de vergunningsvoorwaarden.

Om deze situatie te voorkomen, zijn al onze installaties al sinds 2016 uitgerust met een elektronisch monitoringsysteem. De OSI (Online Service Interface) zorgt ervoor dat we als fabrikant vanop afstand elke installatie kunnen benaderen en we per uur meer dan 25 parameters van de installatie doorgestuurd krijgen. Het systeem automatiseert en vereenvoudigt het beheer en de controle op de goede werking van uitstootreducerende installaties zoals luchtwassers en biobed. Een innovatieve uitvinding specifiek ontwikkeld voor de moderne ondernemer.

 

Daag ons uit

Niet gevonden waarnaar je op zoek bent? Bij CBgroep hebben we alles in huis om je projecten te doen slagen. Onze gediplomeerde en gemotiveerde medewerkers staan al meer dan 15 jaar klaar voor de gedreven ondernemer als jij om je van een geschikte oplossing te voorzien. Bespreek je situatie met onze experts en we denken graag mee.

Contacteer ons