Stabiel stalklimaat

Onze oplossingen om een stabiel klimaat te creëren

CBGROEP WARMTEWISSELAAR: STABIEL STALKLIMAAT VOOR JE DIEREN

Wil jij hittestress bij je dieren vermijden? Je medicijnenkost drastisch verlagen? En vooral ziekte vermijden bij je dieren door wisselende staltemperaturen op te vangen? Maak dan kennis met de warmtewisselaar van CBgroep. Een uniek staaltje vakmanschap die ervoor zorgt dat je een stabiel stalklimaat voor je dieren kan creëren. Deze installatie wordt voor 99% vervaardigd uit hoogwaardige kunststof waardoor gebruik van dodende chemicaliën en bijtende reinigingsproducten geen enkel probleem vorm. De warmtewisselaar is daarom ook als enige in de markt onaantastbaar voor het alles vretende ammoniak. Volledig luchtdicht gelast, zonder spleten of slijtende rubber afdichtingen. Hierdoor zijn er geen kortsluitstromen, die de vervuilde stallucht mengen met de verse zuivere buitenlucht. Kortom: een absolute must voor de moderne veehouder

Bigwarm voor de varkenshouder

Binnenkomende lucht in de stal conditioneren wordt steeds belangrijker. Koude winters kunnen namelijk een drastische ziektedruk op je dieren leggen.

Daarom ontwierp CBgroep de Bigwarm. Een unieke combinatie van biowasser en warmtewisselaar. Deze installatie zorgt ervoor dat uitgaande stallucht wordt gezuiverd en de typisch sterke biggengeur nabij de stal verdwijnt. Bovendien wordt de verse buitenlucht in hetzelfde systeem voorverwarmd zodat een zo optimaal mogelijk klimaat in de biggenstal wordt gecreëerd. Zo warmt de ingaande lucht tijdens een koude prik op van een paar graden tot 20°C vooraleer het bij jouw biggen komt.

In combinatie met luchtwasser

 

Niet allen een stabiel stalklimaat, maar ook een uitstekende luchtzuivering nodig? CBgroep bouwt en installeert je warmtewisselaar in bij je biologische luchtwasser. Zo wordt de koude, verse buitenlucht doorheen de luchtwasser en warmtewisselaar geleid vóór het de stal binnenkomt. Het voorverwarmen zorgt voor een warmer, droger en dus gezonder klimaat in de stal. De luchtwasser zorgt op zijn beurt ervoor dat het waswater wordt afgekoeld, waardoor het gebruik van een nitrietverwijderingssysteem in het waswatercircuit noodzakelijk is om een goede en stabiele ammoniakverwijderingsrendement te garanderen tijdens de wintermaanden. 

Daag ons uit

Niet gevonden waarnaar je op zoek bent? Bij CBgroep hebben we alles in huis om je projecten te doen slagen. Onze gediplomeerde en gemotiveerde medewerkers staan al meer dan 15 jaar klaar voor de gedreven ondernemer als jij om je van een geschikte oplossing te voorzien. Bespreek je situatie met onze experts en we denken graag mee.

Contacteer ons