Biobed vleesvarkens

Systeem S-3. Bio-bed luchtbehandelingsysteem 70 % emissiereductie

Ontdek de realisatie

Conform het ministerieel besluit van 16 juli 2021 werd een vleesvarkensstal met 2.888 dieren in de provincie Antwerpen voorzien van de recentste technologie. De werking van het al bestaande biobed werd geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Elektronische monitoring is mogelijk via onze PASmonitor. Onze screeningspartner Mircon volgt na opstart het luchtzuiveringssysteem verder op. Dit alles zorgt voor een zorgeloos luchtzuiveringssysteem en een biobed in perfecte staat.

 

KOPPELING MET PASMONITOR: DATA TOEGANKELIJK VOOR ALLE PARTIJEN

Elektronische monitoring is mogelijk via de PASmonitor. Data en bestandsbeheer zijn toegankelijk voor de landbouwer, onze serviceafdeling én de screeningsfirma Mircon. Dit maakt opvolging, zowel administratief als technisch, nog eenvoudiger.

·         Visualisatie werkingsparameters

Werkingsparameters (zoals pompfrequentie, spuihoeveelheid en drukval) worden meermaals per dag doorgestuurd en gevisualiseerd op raadpleegbare grafieken.

·         Digitaal logboek en bestandbiblioteek

De klant krijgt wekelijks een digitaal logboek in de mailbox. Deze logboeken, technische documenten en rapporten van Mircon zijn beschikbaar in de bestandsbibliotheek.

·         SYSTEEM RAADPLEEGBAAR EN BEDIENBAAR VANOP AFSTAND

Via een computer of smartphone verbonden met het internet kan je het systeem bekijken en vanop afstand bedienen.  Waar nodig kunnen onze servicetechniekers dus bijstand bieden, zowel technisch als softwarematig. 

Het pakket is dus volledig afgestemd op de eisen van de wetgever. 

 

GEAUTOMATISEERD

Het volledig proces is geautomatiseerd om het gebruiksgemak te vergroten en voldoet ook aan de recentste wetgeving. We bouwden en installeerden hiervoor een bedieningsruimte voorzien van meetapparatuur, pompen, sturingskast en software.

Het gehele luchtzuiveringssysteem is onder andere voorzien van:

  • Regensensor
  • 3-zone servokleppen drukverdeling verswaternet
  • Servokleppen bijvullen en spuien was- en spoelwater
  • Digitale niveau meters
  • Druksensor
  • Inductieve verswater- en spuiwatermeter
  • Frequentiegeregelde pompen
  • Flowmeter op waswatercircuit
  • Aansturing en beveiliging van de zeeftrommel

  

AFGESTEMD OP VERDAMPINGSPROCES

De CB-software is afgestemd op het verdampingsproces. Er treedt bij een biobed nl. op drie plaatsen verdamping op. De CB software houdt hier rekening mee zodat vulmateriaal vochtig genoeg blijft. In de eerste plaats in het vulmateriaal door de warme stallucht, ook boven op het vulmateriaal door rechtstreeks zonlicht (vooral in de zomer) en als laatste ook in de voorbevochtiger door de droge en warme stallucht.

 

OPVOLGING EN ONDERHOUD DOOR PARTNER MIRCON

Na opstart wordt het systeem verder opgevolgd door onze deskundige partner Mircon.

Concreet betekent dit 2 plaatsbezoeken per jaar met een volledige screening. Hierbij worden de bevindingen getoetst aan onze eisen alsook aan de bijzondere voorwaarden uit de wetgeving.

De belangrijkste stappen tijdens het plaatsbezoek zijn: staalname; checklist parameters, controle sproeibeeld, controle vulmateriaal, metingen, controle meettoestellen en controle logboek ter plaatse.

Na elk plaatsbezoek wordt een eindverslag opgesteld met evaluatie over de werking.

Het volledige dossier is digitaal toegankelijk via de bestandsbibliotheek van de PASmonitor. 

Meer info

 

CBgroep: vaste partner voor dimensionering en installatie van je biobed

Heb je al een biobed of wens je een biobed aan te leggen? Onze systemen zijn geschikt voor nieuwe én bestaande biobedden die zich tegen 2025 ook dienen aan te passen. Contacteer ons voor meer info.